GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Mechanische ventilatie reinigen Veendam

Wij reinigen uw mechanisch ventilatiesysteem!

Mechanische ventilatie reinigen Veendam

Mechanische ventilatie reinigen Veendam? Het regelmatig laten reinigen van een mechanisch ventilatiesysteem is erg belangrijk. De meeste ventilatiesystemen staan namelijk de hele dag door aan.

Juist doordat deze systemen de hele dag aanstaan, raken de ventilatoren en luchtkanalen in de loop der jaren vervuild. Hierdoor wordt de werking van het apparaat verslechterd en schadelijk voor de gezondheid.

Wanneer ventilatiesystemen niet gereinigd worden, krijgen schimmels en bacteriën de kans zich snel te ontwikkelen en te verspreiden door het huis. Vervuilde ventilatiesystemen verslechteren de kwaliteit van het binnenklimaat. Op het moment dat iemand dit inademt, heeft dit negatieve gevolgen voor de gezondheid.

Gemiddeld moeten mechanische ventilaties eens in de vier jaar professioneel gereinigd worden. Door een reiniging uit te laten voeren, optimaliseert u de levensduur van de ventilatiebox en de luchtkanalen.

Moet uw ventilatiesysteem gereinigd worden? Bel dan met een collega van Schoorsteenveger Veendam op 0598 203 638. Wij komen graag uw mechanische ventilatie reinigen Veendam!

Mechanische ventilatie schoonmaken

Het schoonmaken van een ventilatiesysteem is erg belangrijk. Wij raden u aan om uw mechanisch ventilatiesystemen eens in de vier jaar specialistisch te laten reinigen. Voor ventilatieboxen raden wij u aan dit eens in de twee jaar te doen.

Op het moment dat wij een onderhoudsbeurt uitvoeren, wordt de ventilatiebox grondig gereinigd. Ook worden de ventielen en luchtkanalen geïnspecteerd en helemaal schoongemaakt.

Wanneer wij uw ventilatiesysteem reinigen, zorgen wij er ook voor dat uw apparaat perfect staat afgesteld. Na een onderhoudsbeurt, kunt u weer met zekerheid zeggen dat uw mechanisch ventilatiesysteem weer zo goed mogelijk functioneert.

Maak een afspraak via 0598 203 638. Wij kunnen vaak binnen no-time uw mechanische ventilatie reinigen!

Ventilatiesysteem reinigen

Vrijwel elk ventilatiesysteem bevat een luchtkanaal. Een ventilatiekanaal transporteert de lucht van plek a naar plek b. Deze luchtkanalen van uw ventilatiesysteem zijn een perfecte verzamelplek voor stof, bacteriën, vocht en ongedierte.

Een slecht-onderhouden ventilatiesysteem heeft negatieve effecten op de gezondheid van u en uw huisgenoten. Zo kunt u last krijgen van een droge keel, een snotneus, veelvoudig hoesten of allergische reacties.

Wanneer uw ventilatiesysteem volledig gereinigd is, helpt dit sterk een gezonde luchtvochtigheid te creëren in uw huis. Hierdoor kunnen klachten als hoofdpijn, slaapproblemen, huidklachten, longaandoeningen en diverse allergieën voorkomen worden.

Wilt u uw ventilatiesysteem laten reinigen door een professionele ventilatiemonteur? Maak dan snel een afspraak bij Schoorsteenveger Veendam op 0598 203 638. Wij helpen u graag!

Ventilatie reinigen

Er zijn meerdere signalen die aangeven dat u uw mechanische ventilatie moet reinigen. Voorbeeld zijn dat u opmerkt dat het apparaat uitzonderlijk veel stof of schimmel bevat. In veel gevallen zien we dat achterstallig onderhoud hier de oorzaak van is.

Een ventilatiesysteem dat niet of slecht onderhouden wordt, heeft een negatief effect op de luchtkwaliteit binnenhuis en de werking van het systeem. Om dit te voorkomen raden wij u aan uw ventilatiesysteem te laten reinigen.

Een ventilatiereiniging is ook aan te raden wanneer het apparaat meer geluid gaat maken, op het moment dat er donkergekleurde kringen ontstaan op of rondom de ventilator of wanneer er een nare lucht uit het apparaat komt.

Gemiddeld raden onze monteurs aan om uw ventilatiesysteem minimaal eens in de vier jaar te laten reinigen. Wilt u een afspraak maken om uw ventilatie te laten reinigen? Neem dan contact op via 0598 203 638.

Zelf mechanische ventilatie schoonmaken

Bij sommige installaties is het mogelijk om zelf uw ventilatiesysteem te reinigen. Echter raden wij dit niet aan. In de meeste gevallen is dit namelijk geen eenvoudig klusje. Onze monteurs zijn opgeleid om elk systeem te kunnen reinigen.

Speciaal voor u hebben zij uitgewerkt hoe u zelf uw mechanische ventilatie kunt reinigen. Voordat u aan de slag gaat met het reinigen van het systeem is het belangrijk dat alles uitstaat en dat de stekker uit het stopcontact is gehaald. Wanneer u dit gedaan heeft kunnen we starten met het reinigen van de ventilatiebox.

De eerst stap is het schoonmaken van de ventilatiebox. Wanneer u de ventilatiebox opent, ziet u waarschijnlijk dat het apparaat veel stof en ander loszittend vuil bevat. Dit kunt u opzuigen met de stofzuiger of weghalen met een natte doek. De mogelijkheid bestaat dat er vuil zit vastgeplakt aan de wanden. Dit kunt u voorzichtig verwijderen met een platte schroevendraaier of een spatel. Sluit de ventilatiebox weer af.

Reinig vervolgens de ventielen van het apparaat. In de meeste gevallen kunt u deze eenvoudig losdraaien. Maak deze schoon met een vochtige doek. Op het moment dat het ventiel weer goed gereinigd is, kan deze teruggedraaid worden in de behuizing.

Haal vervolgens de kap los van het ventilatierooster. U kunt nu de binnenkant van de ventilatieroosters reinigen met een stofzuiger. Maak de kap zelf goed schoon met een vochtige doek. Zet de kap vervolgens weer vast op het ventilatierooster.

Als laatste eindigen we met het reinigen van de ventilatiekanalen. Dit kunt u doen door met uw stofzuiger in de kanalen te gaan. Zet hierbij niet geen krach. Wanneer u merkt dat de stofzuiger tegen gehouden wordt, dus dan niet verder en trek deze dan voorzichtig terug.

Wanneer u alle stappen heeft doorlopen is uw ventilatiesysteem en de bijbehorende luchtkanalen schoon. Wanneer alles goed gedroogd is, kunt u de stekker weer in het stopcontact doen en kan het systeem weer gestart worden.

Het is mogelijk dat u een fout heeft gemaakt bij het schoonmaken. Maakt uw systeem nu ineens meer geluid dan hij eerder deed? Dan weet u dat er iets niet is goed gegaan. Zet het apparaat dan niet aan en maak snel een afspraak via 0598 203 638.

Onderhoud ventilatiesystemen

Wanneer u uw ventilatiesysteem wilt laten onderhouden, kunt u ons bereiken voor het onderhouden van uw ventilatiesysteem. Tijdens een onderhoudsbeurt zijn er drie belangrijke onderdelen die wij inspecteren.

Bij een onderhoudsbeurt controleren wij als eerst uw ventilatiebox. Dit is het apparaat die de ventilatie aandrijft. Hierbij zorgen wij dat we uw ventilatiesysteem volledig wordt gereinigd en weer perfect wordt afgesteld.

Daarnaast controleren wij de afzuigpunten en -ventielen. Dit zijn de ronde ventielen die zichtbaar zijn in uw huis. Deze afzuigpunten zijn aangesloten op de ventilatiekanalen in het plafond of de muur.

Als laatst reinigen wij uw ventilatiekanalen. Deze kanalen zijn een erg belangrijk onderdeel in het mechanische ventilatiesysteem. Luchtkanalen transporteren de vuile lucht in huis vanuit een ventilatierooster naar de ventilatiebox. Voor warmte terugwin systemen transporteren ze ook de schone lucht door het huis.

Wanneer u zeker wilt zijn dat uw apparaat grondig gereinigd wordt en perfect staat afgesteld, raden wij u aan uw apparaat te laten onderhouden door een ervaren ventilatiemonteur. Maak dan snel een afspraak met Schoorsteenveger Veendam op 0598 203 638. Wij helpen u graag!

Onderhoud mechanische ventilatie

Er zijn verschillende manieren waarop een mechanisch ventilatiesysteem grondig gereinigd kan worden. De monteurs van Schoorsteenveger Veendam beschikken over het beste gereedschap en materiaal waarmee elk apparaat grondig gereinigd kan worden.

Op het moment dat uw ventilatie gereinigd wordt maken wij gebruik van een roterende borstelmethode. Bij deze methode maken wij gebruik van een borstel waarvan de kop draaibaar is. Door met deze roterende borstel in uw ventilatiekanalen te gaan, zorgen wij ervoor dat al het vuil loskomt van de ventilatiewanden.

Daarnaast beschikken wij over een special afzuigsysteem. Met dit afzuigsysteem kunnen wij al het loszittende vuil opzuigen, zodat de kanalen weer volledig schoon zijn. Uiteraard ruimen wij na afloop alles weer netjes op.

Wanneer u uw ventilatie grondig laat reinigen, weet u zeker dat u weer zorgeloos kunt genieten van een goed werkend ventilatiesysteem en van een gezond binnenklimaat. Daarnaast gaat uw ventilatiesysteem ook nog eens een stuk langer mee.

Wilt u uw mechanisch ventilatiesysteem laten reinigen door een ervaren monteur? Neem dan snel contact op via 0598 203 638 en maak vandaag nog een afspraak! Wij staan voor u klaar!

Achterstallig onderhoud mechanische ventilatie

In Nederland zijn er ruim 2 miljoen huishoudens met een verouderd mechanisch ventilatiesysteem. Daarbij komt ook nog dat een een groot gedeelte van de systemen ook nog eens slecht of helemaal niet onderhouden wordt.

Mechanische ventilatiesystemen die te maken hebben met achterstallig onderhouden, kunnen diverse mankementen hebben, zowel op lange- als op korte termijn.

Een belangrijk gevolg is dat het slecht is voor de gezondheid van u en uw huisgenoten. Doordat er meer vocht en vuil in de lucht blijft hangen, krijgen schimmels en bacteriën de kans zich extreem snel te ontwikkelen en verspreiden. Wanneer u dit inademd, is dit slecht zijn voor uw gezondheid.

Een apparaat die niet onderhouden wordt gaat steeds slechter werken. Doordat vuil en stof zich ophopen in het apparaat, gaat de efficiëntie van het apparaat erg achteruit. De meeste ventilatieapparaten gaan na 2 jaar zonder onderhoud al zo’n 20-30% achteruit.

Een hogere luchtvochtigheid in huis zorgt er ook voor dat de temperatuur moeilijker te beïnvloeden is. De verwarming moet hierdoor harder werken en de ventilatiebox moet ook meer energie verbruiken om de ruimte te ventileren. Dat zorgt er op zijn beurt weer voor dat de energiekosten toenemen.

Wilt u uw mechanisch ventilatiesysteem grondig laten reinigen? Maak dan snel een afspraak op 0598 203 638. Onze monteurs helpen u graag!

WTW onderhoud

Een WTW-unit is een ventilatiesysteem dat uw huis ventileert zonder dat er warmte verloren gaat. Een warmteterugwin-unit is een ventilatieapparaat dat twee functies heeft; de vuile lucht in huis afvoeren en hier schone lucht voor in de plaats brengen.

Het is belangrijk om deze WTW-unit goed te onderhouden. Vervuilde lucht in huis kan leiden tot diverse gezondheidsklachten. Denk hierbij aan klachten als hoofdpijn, benauwdheid en (chronische) verkoudheid.

Onze monteurs raden aan uw WTW-unit eenmaal per twee jaar te onderhouden. Dit moet om uw WTW-unit ten allen tijde veilig te houden. Door een WTW-onderhoudsbeurt uit te laten voeren, optimaliseert u de levensduur van de ventilatiebox en de luchtkanalen.

Heeft u een WTW-unit die weer onderhouden moet worden? Neem dan gerust contact op om een afspraak te maken via 0598 203 638.

Mechanische ventilatie reinigen kosten

Het regelmatig laten reinigen van uw mechanische ventilatie is dus erg belangrijk. Wij hanteren vaste tarieven voor het reinigen van een mechanisch ventilatiesysteem.

Voor een complete reiniging brengen wij €170 in rekening. Dit is inclusief de BTW. Tijdens zo’n complete reiniging wordt de ventilatiebox volledig schoongemaakt. Daarnaast worden de ventielen en luchtkanalen uitvoerig geïnspecteerd en grondig gereinigd.

Wilt u uw ventilatiesysteem laten reinigen door Schoorsteenveger Veendam? Neem dan gerust contact op via 0598 203 638. Wij komen graag bij u langs om uw mechanische ventilatie te reinigen!

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Veendam? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Veendam.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Veendam.

Werkwijze Schoorsteenveger Veendam

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Veendam via 0598 203 638. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Veendam op 0598 203 638.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Veendam via 0598 203 638.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Veendam via 0598 203 638.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Veendam

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Veendam heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Veendam

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Veendam

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Veendam nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Veendam

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Veendam mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Veendam

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button